Energioptimering – spar penge ved effektiv ventilation

Søger du professionel hjælp til energioptimering - ventilation, ventilationsanlæg, klimaanlæg og genveksanlæg? Løkken VVS tilbyder dette arbejde – udover øvrigt arbejde med billig VVS m.m. Energioptimering giver dig flere fordele, så hør mere hos Løkken VVS. Et eksempel på energioptimering er varmegenvinding, som du kan læse mere om her på siden.

Energioptimering giver dig flere fordele

Med energioptimering ved varmegenvinding findes flere måder – eksempelvis passiv varmegenvinding. Frisk luft bliver varmet op via den gamle varme luft uden energiforbrug. Dette er passiv varmegenvinding. Til den friske luft bliver der overført næsten 100% af varmen fra den luft, som udsuges.

En anden slags varmegenvinding er aktiv varmegenvinding. Ventilationsanlægget til aktiv varmegenvinding er forsynet med indbygget varmepumpe. Denne varmepumpe bliver brugt til enten at opvarme eller køle frisk, indsuget luft ned. Mange elopvarmede boliger har valgt aktiv varmegenvinding. Elvarme er dyrere end varmen fra en varmepumpe. Løkken VVS tilbyder dig professionel rådgivning, så du bliver hjulpet godt på vej. Den bedst tænkelige løsning skal selvfølgelig findes. Løkken VVS kender fordele og ulemper ved mulighederne.

Fælles for varmegenvinding er, at varme genbruges ved varmegenvinding. Det peger ordet ”varmegenvinding” også på. Varmegenvinding giver dig altså besparelser, så det kan godt betale sig. Din bolig har typisk noget varme, og denne varme kan du udnytte med varmegenvinding. Varmegenvinding giver dig samtidig et bedre indeklima. Du undgår også lugtgener samt skadelige stoffer i luften med varmegenvinding. Luftfugtigheden i dit hus bliver holdt lav, så skimmel, pollen m.m. undgås.

Bliv klogere på energioptimering

Et anlæg til varmegenvinding er faktisk et ventilationsanlæg i en avanceret form. Den varme, som der er i luften, bliver udsuget fra huset, og overført til luften, som blæses ind udefra. Dette ventilerer din bolig og forbedrer indeklimaet. Opvarmningen sker i en varmeveksler. Tæt forbi hinanden passerer begge luftstrømme. De to luftstrømme er kun adskilt fra hinanden med nogle tynde plader af metal. Metalpladerne sørger for, at energien føres over fra en luftstrøm hen til den anden luftstrøm.

I en boks i køleskabsstørrelse bygges der en varmeveksler ind. Varmeveksleren og den boks anbringes ofte på et loft. Du kan få opvarmet dit vand i huset med en luft til vand varmepumpe. Så får du anvendt varmen fra udblæsningsluften til at opvarme vandet.

Det koster mellem 35.000,00 kr. og 80.000,00 for varmegenvinding. Årligt strømforbrug er mindre end 1.000,00 kr. Anlægget kan larme i tilfælde af forkert regulering, og rør renses jævnligt m.m. Varmegenvinding er lidt pladskrævende og velegnet på et loft.