Pillefyr og stokefyr – Grøn energi med besparelser

Er du interesseret i pillefyr, stokerfyr og træpillefyr m.m., så kontakt Løkken VVS. Hvis du udskifter dit gamle oliefyr eller gasfyr med eksempelvis et pillefyr, sparer du meget. Det giver dig nemlig langt billigere opvarmning til dit hus m.m. Medoliefyr er du afhængig af, hvor høje råstofpriserne er på olie. Har du har et gasfyr, er du afhængig af råstofpriserne.

Overvejer du langt billigere opvarmning?

Der er nemlig penge at spare. Du sparer op til omkring 50% på din varmeregning, hvis du udskifter oliefyret til stokerfyr til træpiller. Du fylder selv brændsel på dit stokerfyr. Stokerfyret behøver jævnlig rengøring for at yde optimalt. Brændsel til stokerfyret kan være flis, kork og træpiller. At fyre med fliser billigst, men sviner mest. Hvis du vælger at fyre med træpiller, får du ikke minimal rengøring og påfyldning at tage dig af. Du kan bruge et stokerfyr til 100 m 2 boliger m.m. eller med større areal uanset valg af energitilslutning.

Du kan forvente at få tilskud af energirenoveringstilskud til dit nye pillefyr. Måske opvarmes dit hus nu med koks, olie, gas, kul eller biobrændsel. Så kan dit energiforbrug blive mindre, og det du kan af denne grund få tilskud. Et eksempel på tilskud er kr. 2.100,00, såfremt dit oliefyr er ældre end 1978. Hvis dit oliefyr er nyere, kan du stadig få et tilskud. Tilskuddet ligger så på kr. 800,00 og udbetales til dig direkte. Der ydes også større tilskud på op til omkring kr. 45.000,00 – fx hvis du udskifter gamle støbejernskedler fra omkring 1980 brugt til kul, koks, træpiller eller øvrigt biobrændsel. Kontakt Løkken VVS om din tilskudssag, så vi kan starte processen. Der er ingen tilskud til dit fyr, såfremt du har elvarme. Det er vigtigt, at du ansøger om tilskud, før du bestiller dit pillefyr.

Vil du vide mere?

Der er flere valgmuligheder med stokerfyr – eksempelvis GEJS stokerfyr på 15-122 kW. Det fyrer med biobrændsel, træpiller m.m. Stokerfyret ligger fra fx 250 – 4.000 liter. Der er fastbrændselskedler til kun fastbrændsel – fx BioTec-L25-45 kW. Virkningsgraden på GEJS stoker er fx på 90,3%.

Et træpillefyr varmer vandet op ganske som et olie- eller gasfyr. Pillefyret er et varmeanlæg med et træpillemagasin, brænder og kedel. Du påfylder træpiller i magasinet, og de overføres til brænderen i forbindelse med forbrændingen. Luften til forbrænding sker med indbygget blæser samt røgsuger. Du kan bestille pillefyr med sommerstyring. Kun ved behov for varmt vand starter fyret op.